Cum poţi evita executarea silită din cauza unei datorii

Te confrunţi cu o situaţie neplăcută din cauza datoriilor? Cauţi răspuns la expresii precum prescripţia dreptului de a cere executare silită, executare silită credit nevoi personale, evitare executare silită, etc? Din acest articol vei afla cum poţi evita astfel de situaţii neplăcute. Clienţii KRUK România au câteva modalităţi simple de a evita executarea silită. Îţi prezentăm în continuare ce se întâmplă dacă un client ajunge totuşi în procedura de executare silită, ce costuri apar şi cum poate ieşi din această situaţie.

În primul rând, trebuie să știi că prescrierea datoriilor după o anumită perioadă nu este viabilă. Indiferent cât timp trece, dacă nu se plătește, datoria nu se șterge. Nu doar că datoria nu se prescrie, dar nici informațiile negative raportate la Biroul de credit nu dispar. Pe lângă executarea silită, neplata datoriei și informațiile negative de la Biroul de credit te vor împiedica să obții cu ușurință credite în condiții avantajoase.

Ce costuri implică şi ce înseamnă o executare silită din cauza unei datorii administrate de KRUK

În calitate de client KRUK poţi plăti amiabil datoria. Dacă refuzi, nu ai posibilitate financiară să achiţi integral creanţa datorată sau nu vrei să plăteşti, rişti să intri în procesul de executare silită. În momentul în care instanţa a încuviinţat începerea executării silite, vei plăti datoria aferentă contractului cesionat, la care se adaugă costurile apărute odată cu procesul de executare silită. Ceea ce înseamnă câteva sute de lei adăugate la datoria iniţială. Ce reprezintă aceste costuri cu executarea silită? Onorariul BEJ (biroul executorului judecătoresc) şi cel avocaţial, taxa judiciară de timbru pentru a fi încuviinţată executarea şi taxa de executare a bunurilor mobile şi imobile.

e-KRUK.ro este o platformă dedicată clienţilor cu datorii administrate de noi, echipa KRUK România. Aici ai acces la toate informaţiile despre datoria ta, indiferent de stadiul în care se află (amiabil sau colectare pe cale judiciară, executarea silită). Odată ce dosarul tău ajunge în executare silită, menţinem relaţia cu toate părţile implicate în procesul de colectare datorii pe cale juridică: creditorul, clientul, BEJ, avocaţii părţilor, instituţiile private sau publice. Scopul este de a soluţiona situaţia favorabil tuturor celor implicaţi în respectivul diferend.

Definim puţin termenii:

Executorul judecătoresc este persoana pe care creditorul o împuterniceşte să gestioneze dosarul său aflat în executare silită şi să furnizeze informaţii despre proces.

Creditorul apelează la un avocat pentru a-i cere serviciile executorului judecătoresc. Creditorul poate cere executarea tuturor bunurilor deţinute de clientul cu datorii pentru a-şi recupera sumele restante. Executorul judecătoresc va respecta termenele şi modalităţile în conformitate cu legile în vigoare. Banii sunt consideraţi bunuri mobile. Executarea silită a banilor se realizează prin poprire pe venit, salariu sau conturi bancare.

Când ajung clienţii KRUK în procesul de executare silită

Îţi dăm un exemplu pentru a explica mai bine ce am vrut să spunem mai sus: iniţial, un client KRUK a luat de la o bancă un credit de nevoi personale. Dacă nu a mai plătit ratele timp de peste trei luni, banca poate rezilia contractul de credit din cauza clientului care nu şi-a respectat angajamentul luat. Deci banca declară creditul ca fiind scadent anticipat, apoi cesionează datoria către KRUK. Odată ajunsă datoria la noi, încercăm să recuperăm creanţa în mod amiabil. Dacă refuză abordarea amiabilă şi am epuizat toate opţiunile în acest sens (oferirea unor rate personalizate situaţiei curente a clientului, efectuarea de plăţi parţiale, etc.), atunci putem demara procedura de executare silită, prin intermediul BEJ.

Există şi situaţii când executarea silită este demarată de bancă din cauza nerespectării termenelor contractului. KRUK cesionează datoria în acest stadiu şi continuă acţiunile prin intermediul BEJ.

Cum pot evita executarea silită clienţii KRUK

În calitate de client KRUK poţi semna un angajament de plată şi eviţi astfel executarea silită prin intermediul BEJ. La baza amânării procedurii silite stau plăţile voluntare pe care le vei efectua pe tot parcursul procesului de colectare a datoriei. Avem o abordare pro-client în colectarea creanţelor şi îţi oferim posibilitatea de a plăti datoria în rate personalizate, ţinând cont de situaţia ta financiară. Poţi încheia un angajament de plată, stabilind singur valoarea ratelor prin contul tău eKRUK. Trebuie să ştii că în cazul în care alegi să plăteşti integral datoria, îţi oferim o reducere. Poţi plăti chiar aici pe site: cu sau fără cont eKRUK, folosind cardul tău de debit.

Soluţia pentru clienţii KRUK cu executare silită în desfăşurare

Să presupunem că ai un dosar pentru care am demarat deja procedura de executare şi ai primit notificarea. Încă mai poţi negocia pentru a rezolva amiabil situaţia. Poţi încheia un acord de reducere a datoriei dacă o plăteşti integral sau poţi încheia un angajament de plată. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi şi să plăteşti datoria. Poţi contacta inclusiv executorul şi să îi spui că doreşti să semnezi un angajament de plată prin care îţi asumi obligaţia de a plăti datoria în rate lunare, eşalonate pe o anumită perioadă.

Pentru mai multe detalii, contactează-ne:

chat kruk LIVE-CHAT (de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00);
reapelare gratuita kruk Serviciul de reapelare disponibil gratuit (te contactăm telefonic în doar câteva minute, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 19:00 şi sâmbăta, în intervalul orar 9:00 – 14:00);
Apelare – formând *KRUK (*5785) sau 0374 394 444, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 19:00 şi sâmbăta, în intervalul orar 9:00 – 14:00. *Te informăm că numerele de telefon menţionate anterior sunt înrolate în reţeaua Orange, iar apelul este taxat cu tarif normal în funcţie de furnizorul tău de servicii de telefonie şi de tipul de abonament ales.
email kruk E-mail la adresa info@e-kruk.ro.